Η Χίος

Η μυροβόλος Χίος βρίσκεται στο ανατολικό Αιγαίο και είναι το πέμπτο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας. Γνωστή από την αρχαιότητα για την μαστίχα, το μοναδικό αυτό προϊόν που παράγεται μόνο στο νότιο τμήμα του νησιού, η Χίος αποτελεί έναν προορισμό που δεν απευθύνεται στους πολλούς, αλλά σε εκείνους που αναζητούν την αυθεντικότητα. Μακριά από τις σειρήνες του μαζικού τουρισμού, η φύση εδώ παραμένει αναλλοίωτη.

Ergani Studios - Χίος, Ελλάδα.

Την άνοιξη μοναδικά αγριολούλουδα και ορχιδέες κάνουν τις βόλτες στα μονοπάτια μοναδικές. Το καλοκαίρι, ανακαλύψτε τις παρθένες παραλίες, τόσες, που όσες μέρες και αν μείνετε, θα ανακαλύπτετε κάθε μέρα και μία διαφορετική. Όλες τις εποχές του χρόνου, περιηγηθείτε στα μοναδικά χωριά, το καθένα με τον δικό του χαρακτήρα.

Η μεσαιωνική και βυζαντινή Χίος προβάλει σε κάθε στροφή, στα κάστρα, τα μοναστήρια, τις βίγλες και τα καστροχώρια.

Ανακαλύψτε την Χίο του Ομήρου, στους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, την Χίο της ναυτοσύνης στο Ναυτικό Μουσείο, την Χίο της αρχοντιάς και του εμπορίου, στον Κάμπο, το μοναδικό αυτό σύμπλεγμα αρχοντικών με περιβόλια με εσπεριδοειδή, ένα ακόμη από τα διάσημα προϊόντα του νησιού.

Ergani Studios - Χίος, Ελλάδα

Αλλά και την Χίο της διασκέδασης και του γλεντιού, στην νυχτερινή ζωή και τα παραδοσιακά πανηγύρια του καλοκαιριού.