Το Μεσαιωνικό Χωριό των Μεστών

 

Το Μεσαιωνικό Χωριό των Μεστών αποτελεί τον καλύτερα διατηρημένο μεσαιωνικό οικισμό της Χίου. Τα σπίτια μικρά και πέτρινα, χτισμένα το ένα πλάι στο άλλο, σχηματίζουν στην εξωτερική περίμετρο ένα ισχυρό τείχος. Τα Μεστά προστατεύονται ως μνημείο.

Ένα ζωντανό χωριό, με περήφανους και φιλόξενους κατοίκους, που αγκαλιάζουν τον επισκέπτη και με χαρά τον υποδέχονται στο χωριό τους. Είναι πράγματι ο ιδανικός τόπος διαμονής αν θέλει κανείς να ζήσει αυθεντικές εμπειρίες στα μαστιχοχώρια της Χίου και να ανακαλύψει τα μυστικά του πολιτισμού της μαστίχας.

Το νέο Μουσείο Μαστίχας Χίου, μόλις δεκαπέντε λεπτά από το χωριό, αποτελεί ένα κόσμημα για το νησί και μία ιδανική πρώτη στάση για να ξεκινήσετε την περιήγησή σας στα φημισμένα μαστιχοχώρια, όπως το Πυργί, το ζωγραφιστό χωριό, το Εμποριό με τον αρχαιολογικό χώρο και την διάσημη παραλία Μαύρια Βόλια, οι Ολύμποι, με το επισκέψιμο σπήλαιο και πλήθος δραστηριοτήτων, θα κάνουν κάθε μέρα της διαμονής σας μοναδική.

Ρωτήστε μας να σας ενημερώσουμε για τις θαλάσσιες δραστηριότητες που προσφέρονται στις παραλίες των Μεστών, όπως στην Αποθήκα και στην Αυλωνιά. Καταδύσεις, κανώ, SUP και εκδρομές με θαλάσσιο καγιάκ, που θα σας επιτρέψουν να απολαύσετε την μοναδική ακτογραμμή της νοστιοδυτικής Χίου.

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάει, όμως, ο επισκέπτης, είναι ότι στην Χίο γενικά, και στα Μεστά ειδικά, μπορεί να πάρει μία γεύση αυτού που λέμε «καλή ζωή». Ηρεμία και χαλάρωση, δραστηριότητες και καλό φαγητό, μεστούσικό κρασί και σούμα – το τοπικό απόσταγμα από σύκα που φτιάχνουμε στο χωριό – χορός στα παραδοσιακά πανηγύρια στην πλατεία: όλα αυτά είναι τα στοιχεία που κάνουν τα Μεστά τον τόπο που θα θέλετε να επιστρέφετε πάντα στις διακοπές σας.